Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smijenjana direktorica RTV Srebrenica

Сребреница – СО – сједница

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su razriješili Medihu Smajić sa dužnosti direktora lokalne radio stanice i za vršioca dužnosti imenovali Adema Mehmedovića.

Do smjene je došlo jer nije usvojen Izvještaj o radu nadzornog odbora ove ustanove koji je smijenjen na prethodnoj sjednici, kada je imenovan privremeni Nadzorni odbor.

Na sjednici su danas upućene mnoge zamjerke za neprofesionalan, pristrasan, neobjektivan i jednostran program, za nepoštovanje programske koncepcije i posebno za nepoštovanje zakonskih propisa, radnog vremena i za izuzetno loše međuljudske odnose u kolektivu čiji Izvještaj o radu za 2016. godinu odbornici nisu usvojili, a nakon toga je uslijedila smjena Smajićeve.

Osim imenovanja vršioca dužnosti direktora, odbornici su zaključili da normativna akta u ovoj, kao i još nekim ustanovama čiji je osnivač opština, nisu usklađeni sa zakonom i da to treba u najkraćem roku učiniti uz pomoć opštinskih stručnih službi.

Današnjoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica prisustvovao je i poslanik austrijskog parlamenta Gerhard Dorfler, koji je u nekoliko navrata obavljao i dužnost ministra u vladi te zemlje.

On se obratio srebreničkim odbornicima i pozvao ih na saradnju i izgradnju odnosa koji će povezati Austriju i Srebrenicu i omogućiti brži razvoj ove opštine uz investiranje austrijskih investitora.

“Austrija je spremna da pruži podršku konceptu razvoja Srebrenice koji će omogućiti bolji kvalitet života svih građana, a za koji se opredijeli lokalna vlast u ovom mjestu i podrže institucije i Vlada Republike Srpske te Sarajevo”, rekao je Dorfler.

On je sugerisao rukovodstvu i odbornicima ove opštine da sačine program za kandidovanje za sredstva Evropske unije, ukoliko se Srebrenica bude kandidovala za prijestonicu evropske kulture 2024. godine, o čemu je razgovarano prilikom nedavne posjete delegacije ove opštine Beču i u čemu će imati punu podršku Austrije.

Sjednica Skupštine opštine Srebrenica završena je upoznavanjem odbornika o stanju stambenih zgrada u ovom mjestu.