Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snaga Centra ne koristi zidove, fasade, stabla i rasvjetu za plakatiranje

BiH

sc-centralni-skup

Poštovani sugrađani, drage Zeničanke, cijenjeni Zeničani, Snaga Centra ima želju i obavezu da svima vama, koji ste proteklih dana i sedmica bili sa nama, izrazi posebno poštovanje i zahvalnost za korektnost, uzorito ponašanje i nivo kojim smo ponovili poznatu činjenicu da su Zeničani sjajni domaćini.

Kao što vam je poznato, u petak uvečer smo u centru Zenice organizovali Centralni predizborni skup, na kojem smo pokazali da politika može i treba dobiti drugačije značenje.
Ovom prilikom, želimo se posebno zahvaliti svima koji su tu večer bili na službenoj dužnosti, vatrogascima, policajcima i pripadnicima službe Hitne pomoći. Iako to Zeničani znaju, smatramo da je obaveza ponoviti da su oni tu večer uradili izuzetno značajan posao i napor da cijeli petosatni program Snage centra prođe bez ijednog problema.

Visoka profesionalnost, diskretna prisutnost i susretljivost prema gostima i građanima potvrda su njihove profesionalnosti, a naša ljudska obaveza da im, još jednom, na tome čestitamo.

Hvala i svim sugrađanima, posebno onima koji su sa nama bili na Trgu Alije Izetbegovića, ali i onima koji su se javili da iz različitih razloga, nisu u prilici tu večer biti sa nama, ali su pratili mnogobrojne medijske izvještaje, kao i LIVE uključivanja preko medija i društvenih mreža. Hvala i medijima na profesionalnom izvještavanju sa našeg prvog javnog skupa većeg obima.

U ranim jutarnjim satima, u subotu, Zeničani koji su bili na Trgu nisu bili u prilici vidjeti niti jedan papirić, otpadak, ostatak, kao da prethodne noći, do ponoći tu nije bio skup sa nekoliko hiljada građana. Naime, iako smo imali uredno uplaćene obaveza prema komunalnom servisu, aktivisti i članovi Snage Centra nisu željeli da jutro centar grada dočeka trun neuredniji nego je bio dan prije, pa je trg pometen i očišćen “akcijom” aktivista, tako da je do tri ujutro sve bilo na svom mjestu.

Naši sugrađani su primjetili da Snaga Centra ne koristi zidove, fasade, stabla, rasvjetu za plakatiranje svojih kandidata i stranke u cjelini. Na gradskim ulicama pojavljujemo se samo na za to predviđenim plakatnim mjestima Europlakata, koji izmiruju obaveze prema ovom Gradu i ne skrnave izgled Grada kojeg želimo vidjeti u ljepšem ruhu.

Borimo se svojim stavovima i radom protiv vandalskog skrnavljenja stubova rasvjete, stabala, fasada, autobuskih stajališta, pa i škola. Ne želimo da izgled našeg Grada dodatno bude narušen i zaprljan predizbornim plakatima. Smatramo da je mnogo svrsishodnije taj novac upotrijebiti u dobrotvorne, humanitarne i socijalne projekte, što i činimo.

Ne želimo da svoje sugrađane “strašimo” tako što “iskačemo” predizbornim plakatima sa neprimjerenih i nezakonitih plakatnih mjesta, niti želimo da time pridobijemo simpatije bilo koga, takvi glasovi nam prosto – ne trebaju! Trebaju nam sugrađani koji žele čistu Zenicu, bez predizbornog “smeća” koje trune godinama nakon izbora na fasadama. Nismo licemjeri da se zalažemo za Bolju Zenicu, a istovremeno je uništavamo jeftinim plakatiranjem. Zagađenje Zenice jeste najveće u zraku, ali mi se zalažemo i za komunalnu čistoću, ljepši izgled i drastične sankcije za sve prekršioce propisa o plakatiranju.

Snaga centra još jednom poziva sve stranke, ali i sugrađane da ljubav prema svom gradu ne pokazuju samo na društvenim mrežama, nego i u svakodnevnom životu. Tako što ćemo pokupiti smeće za sobom, tako što nećemo prljati komšijinu fasadu, tako što nećemo otrovati i oskrnaviti tek izraslo stablo ljepilom i predizbornim plakatom. Svoju ljubav prema Zenici pokažimo na svakom koraku.

Još jednom svima onima koji nam pružaju podršku neizmjerno hvala.

Mi smo pobjednici prvog poluvremena, jer su stranke koje postoje više godina nego mi sedmica od našeg osnivanja, osim evidentnog straha pokazale i novu vještinu – prepisivanja naših poteza. Zato ih molimo da nastave prepisivati i poput nas, iza svojih skupova i kampanja ostave Zenicu čistom, a onda ćemo im mi zadati sljedeću lekciju, koju ih takođe najljubaznije molimo da prepišu i pomognu nam da Grad Zenica to uistinu ponovo i bude.

Drugo poluvrijeme i konačan rezultat političke utakmice usred koje ste vi poštovani sugrađani, možete odigrati jednim potezom – izlaskom na izbore 2. oktobra i izborom nove političke snage – Snage Centra koja ne želi za vas, nego sa vama da napravi bolju Zenicu. Nemojte biti samo gledaoci, jer oni po izlasku sa tribina mogu biti vrlo nezadovoljni. Siđite na teren i postignite gol – odaberite nove, mlade ljude da vam pomognu da Zenica, njena privreda, građani, sport, Čelik i svako od nas bude tamo gdje nam je mjesto – među šampionima.

Vaša Snaga Centra