BiH

vjetar obarao stabla

Snažno nevrijeme pogodilo Zenicu

17/05/2022

Iz Operativnog centra MUP ZDK kažu da su usljed velike količine padavina poplavljene saobraćajnice i da se saobraćaj odvija otežano, a oštećena je cesta Topčić Polje – Smajići

Snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i na pojedinim lokalitetima ledom pogodilo je danas Zenicu nešto za 15 sati. U gradu je na nekoliko lokacija došlo do materijalne štete uzrokovane jakim udarima vjetra.

Snažni vjetar je u gradu obarao stabla koja su prouzrokovala materijalni štetu ili su blokirala/otežala saobraćaj.

Iz Operativnog centra MUP ZDK kažu da su usljed velike količine padavina poplavljene saobraćajnice i da se saobraćaj odvija otežano, a oštećena je cesta Topčić Polje – Smajići.

“Imamo informacije da je zatvoren podvožnjak kod Nemile i da je došlo do oštećenja ceste u Topčić Polju kod hidrocentrale. Zatvoren je saobraćaj prema Bistričaku i Smajićima”, kazali su iz MUP ZDK.

Također, saobraćaj u Travničkoj ulici i na GGM je u jednom dijelu obustavljen, dok se saobraćaj na Bulevaru odvija otežano.

Aličić: Oboreno drveće već se uklanja

“Jak vjetar i kiša koja je više od pola sata padala na širem području Grada Zenica prouzročili su rušenje nekoliko stabala te trganje dijela putne komunikacije na relaciji Topčić polje – Smajići”, potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Radi se o dionici puta ispod koje prolazi cijev mini hidrocentrale “Bistričak”.

-Policija je već na terenu, a saobraćaj je jedno vrijeme bio potpuno obustavljen. Sada se odvija otežano. Poplavljen je i podvožnjak na ulazu u zeničko naselje Nemila, jer šahtovi nisu mogli prihvatiti toliku količinu vode – istakao je Aličić.

Dodaje kako drveće koje je palo usljed nevremena već uklanjaju vatrogasci i zaposlenici komunalnog preduzeća “Alba”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.