Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snijeg ili kiša očekuju se sutra, na putevima moguća poledica

BiH

Snijeg u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i postepeno jače naoblačenje tokom poslijepodneva ili u večernjim satima. Dnevne temperature kretaće se od tri do osam stepeni, na jugu zemlje i u Krajini do 12 stepeni Celzijusa, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U Sarajevu će vladati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnosti, a dnevna temperatura zraka iznosiće oko četiri stepena Celzijusa.

U četvrtak u Bosni prijepodne očekuje se pretežno oblačno vrijeme, povremeno je moguća slaba kiša ili slab snijeg. U drugom dijelu dana bez padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini će biti pretežno vedro. Jutarnje temperature iznosiće minus četiri do nula, a na jugu zemlje od minus jedan do četiri. Dnevne temperature kretaće se od jedan do sedam stepena Celzijusa u Bosni, a na jugu od osam do 14.

Slično vrijeme očekuje se i u petak i subotu. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove.

U nedjelju u cijeloj zemlju preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima dolazi naoblačenje sa juga. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama, a jutarnje temperature kretaće se od minus devet do minus tri, dok će dnevna temperatura iznositi od jedan do šest, a na jugu od sedam do 12 stepeni Celzijusa.

Zbog niskih temperatura u BiH moguća je poledica na putevima, posebno na planinskim predjelima, mostovima i prilazima tunelima, saopštio je u srijedu ujutro BIHAMK.

BIHAMK navodi da se jutros na putevima u BiH saobraća se nesmetano, bez vanrednih ograničenja. Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima.

Na putnom pravcu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, vidljivost je smanjena zbog magle. Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Iz BIHAMK-a apeluju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Do povremenih obustava saobraćaja tokom dana, dolazi na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-19.3 Rogatica-Ustiprača, zbog minerskih i deminerskih radova.

Zbog radova na području Hrvatske moguća su duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopštio je BIHAMK.