Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD, DNS i SP dogovorili većinu u Foči sa SDA

izet-spahic
Izet Spahić

Predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, DNS-a, SP i SDA potpisali su danas u Foči koalicioni sporazum o formiranju većine u lokalnom parlamentu, koja podržava načelnika opštine Radisava Mašića (SNSD).

Od 25 odbornika, skupštinsku većinu činiće osam odbornika SNSD-a, tri DNS-a, jedan odbornik SP i dva SDA.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Veljko Marić rekao je da je ova koalicija otvorena i za ostale stranke koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu.

“Ta skupštinska većina sigurno će se proširivati, jer nam je cilj da napravimo što širu skupštinsku većinu. Imamo već inicijativu i u sporazumu smo rekli da se ne ograničavamo, mi ne bolujemo od fotelja”, rekao je Marić.

On je naveo da će SNSD-u, kao najvećoj partiji, pripasti i najveći broj rukovodećih funkcija. “Mi smo dobili 12 pozicija sa načelnikom. Ostale partije su dobile onoliko koliko su imale prema broju odbornika”, rekao je Marić.

Koalicija okupljena oko SNSD-a dobila je 12 odbornika, a stranke Saveza za promjene 11. Postizborne nedoumice riješila je SDA, kojoj će pripasti mjesto predsjednika Skupštine opštine Foča, načelnika Odjeljenja za urbanizam, te pozicija šefa Civilne zaštite.

Predsjednik fočanskog odbora SDA Izet Spahić kažu da je sporazumom definisano da će svako buduće zapošljavanje u opštinskim službama, javnim ustanovama i preduzećima imati isti princip, kao što su imali i prilikom raspodjele resora.

Spahić je naveo da je bilo ideja i o formiranju drugačije skupštinske većine, ali da takva većina ne bi imala načelnika na svojoj strani.

Predsjednik fočanskog odbora DNS-a Spomenko Stojanović kaže da će ovoj stranci pripasti mjesto zamjenika načelnika i nekoliko mjesta u javnim preduzećima i ustanovama.

“Ne robujemo funkcijama. Dogovorili smo se da učestvujemo procentualno koliko imamo odbornika i da se dogovaramo o pojedinačnim imenovanjima, tražeći kvalitetne ljude”, rekao je Stojanović.

Predsjednik OO SP-a Goran Kujundžić najavio je da će u raspodjeli resora socijalistima pripasti Centar za socijalni rad.

U sazivu Skupštine opštine Foča djelovaće pet odbornika NDP-a, četiri SDS-a i dva PDP-a.