Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

SNSD i koalicioni partneri danas organizuju miting “Otadžbina zove”

milorad dodik

Dodik je rekao da će se RS i ovaj put oduprijeti namjerama stranaca i opozicije, koji bi, kako je naveo, “uz pomoć nezakonitih odluka CIK-a da stvore stanje haosa i nestabilnosti u RS-u”

U organizaciji Saveza nezavisnih socijaldemokrata i njihovih koalicionih partnera, u Banjaluci će danas popodne biti održan miting za, kako je najavljeno, odbranu Republike Srpske, a pod nazivom “Otadžbina zove”.

– Zajedno s koalicionim partnerima ćemo održati miting kako bismo poručili da nećemo dozvoliti da se prekraja izborna volja naroda Republike Srpske – objavio je na Instagramu lider SNSD-a Milorad Dodik.

Poručio je da će se RS i ovaj put oduprijeti namjerama stranaca i opozicije, koji bi, kako je naveo, “uz pomoć nezakonitih odluka CIK-a da stvore stanje haosa i nestabilnosti u RS-u”.

Prije nekoliko dana je na pres-konferenciji kazao da svi podaci govore da je njegova pobjeda na proteklim izborima neupitna, te da ona ničim ne može biti dovedena u pitanje.

– Veoma brzo ćemo donijeti zakon o izborima u RS-u i vratiti nadležnost za izbore za sve nivou u RS-u, da to bude u nadležnosti republičke izborne komisije, a ne Centralne izborne komisije – kazao je tada lider SNSD-a.

Centralna izborna komisija BiH je 22. oktobra donijela Odluku o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata Općih izbora u BiH 2022. godine za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske koji će, kako je navedeno, biti utvrđeni kad se steknu uvjeti.

CIK BiH je tada saopćio da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10. oktobra 2022. godine za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u RS-u za nivo predsjednika i potpredsjednike RS.