Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD: Dodikov odlični izborni rezultat frustrira Izetbegovića

izetbegovic i dodik

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ najoštrije osuđuje prijetnju koju je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uputio Bakir Izetbegović i poručuju mu da su građani Republike Srpske jedini koji imaju pravo i mogućnost da odlučuju da li će Dodik biti promijenjen.

SNSD podsjeća Bakira Izetbegovića da su građani Republike Srpske, jedini na svijetu koji imaju pravo i mogućnost da odlučuju o tome da li će Milorad Dodik biti promijenjen, prije mjesec dana političkoj partiji koju on predvodi dali maksimalno povjerenje.

“U potpunosti smo uvjereni da upravo odličan izborni rezultat Milorada Dodika i SNSD-a frustrira Bakira Izetbegovića, vjerovatno i više od očajnog izbornog rezultata SDA, ali bismo, kao rijedak pozitivan potez Bakira Izetbegovića, pozdravili njegovu odluku da javnost uskrati od prezentacije te, sasvim razumljive, frustracije”, navodi se u saopštenju iz SNSD-a.

SNSD podsjeća, kako kažu, umišljenog visokog predstavnika, Izetbegovića, da je vrijeme u kojem je po želji bošnjačkih političkih lidera smjenjivano demokratski izabrano rukovodstvo Republike Srpske, odavno završeno i to prvenstveno i upravo, zahvaljujući Miloradu Dodiku.

SNSD smatra krajnje licemjernim Izetbegovićevo etiketiranje Republike Srpske i Milorada Dodika kao kočničara napretka u BiH s obzirom na činjenicu da je upravo isključiva i ignorantska bošnjačka politika predvođena Bakirom Izetbegovićem najizraženija kočnica bilo kakvog napretka u BiH.