Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posao na rijeci Savi

SNSD-ov ministar potpisao: Još jedan državni tender za firmu povezanu s Dodikovim kumom

faksimil odluke Mitrovica222

Institut za građevinarstvo Banja Luka nadzirat će radove na rijeci Savi. Samo u ovoj godini dobili tendere u vrijednosti od 7,7 miliona KM

Ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović, koji je kadar SNSD-a, donio je prije dvije sedmice odluku o dodjeli usluga nadzora nad radovima održavanja sistema obilježavanja plovnog puta na rijeci Savi Institutu za građevinarstvo Banja Luka.

Piše: A. DUČIĆ

Ovaj državni posao vrijedan je 32.850 KM bez PDV-a, a još jedan je u nizu koji je dodijeljen Institutu za građevinarstvo koji je prema pisanjima niza istraživačkih medija nezvanični član „Integral Inženjeringa“ u vlasništvu Slobodana Stankovića, kuma lidera SNSD-a Milorada Dodika i najutjecajnijeg biznismena u RS-u.

Naime, Institut za građevinarstvo Banja Luka je i zvanično bio članica korporacije Integral Inžinjeringa.

Faksimil odluke ministra Mitrovića

Prema odluci koju potpisuje Mitrović, ponudu za navedeni posao na rijeci Savi je preuzelo 14 ponuđača, ali je samo jedna i to od Instituta za građevinarstvo Banja Luka pristigla, bila pravoremena i kao takva je za komisiju bila prihvatljiva.

Inače, prema podacima sa Portala javnih nabavki ovo preduzeće je do sada pobijedilo na čak 1721 tendera ukupne vrijednosti od 35.489.801 KM! Samo u ovoj godini Institut za građevinarstvo je na 127 tendera dobio poslove u vrijednosti od 7,7 miliona KM.

Tenderi IG-a Banja Luka u 2021. godini

Tako je 28. oktobra sklopljen ugovor sa JP Autoputevima RS vrijedan 17.890 KM za nezavisnu provjeru dionice autoputa Banja Luka – Gradiška i Banja Luka – Doboj s aspekta sigurnosti saobraćaja. U proteklim mjesecima dobivao je poslove i od Elektrodistribucije – podružnica Tuzla, Federalnog ministarstva raseljenih osoba, Hidroelektrane na Drini…

Kao što je poznato, Integral Inženjering je od države dobio posao izgradnje kapitalnog objekta – mosta preko Save kod Bosanske Gradiške čije je zvanično spajanje upriličeno 15. oktobra. Integralu je i krajem novembra povjerena izgradnja 5,6 kilometara autoputa na Koridoru 5C kroz RS odnosno posao vrijedan 186 miliona KM.