Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova većina

SNSD ponovo preuzeo vlast u Prnjavoru, Dodik obećao podršku

New Project – 2022-01-29T195607.400

Lider SNSD-a istakao je da su u Prnjavoru “dosadašnjim odgovornim radom lokalne vlasti stvorene fenomenalne pretpostavke za ekonomski razvoj”

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik tvrdi da ta stranka vodi odgovornu politiku koja podrazumijeva da se na lokalnom nivou okupe svi koji žele da doprinesu projektima razvoja i da će ova stranka uvijek podržati lokalni dogovor.

Dodik je naveo da je došao u Prnjavor da bi čuo nove planove, ali i da podstakne i podrži sve što načelnik opštine Darko Tomaš i njegov saradnički tim imaju u planu za dalji razvoj lokalne zajednice, istakavši da vidi veliki entuzijazam koji treba podržati.

– Mi ćemo sa republičkog, a tamo gdje bude potrebno i sa zajedničkog nivoa, učiniti sve da Prnjavor dobije podršku. Jučerašnjom promjenom skupštinske većine koju ponovo ima SNSD u Prnjavoru stvoreni su uslovi da se nastavi sa razvojem ove opštine – rekao je Dodik komentarišući SNSD-ovo formiranje nove koalicione većine sa odbornicima DNS-a u lokalnom parlamentu.

Lider SNSD-a istakao je da su u Prnjavoru “dosadašnjim odgovornim radom lokalne vlasti stvorene fenomenalne pretpostavke za ekonomski razvoj”.

– Prolazak autoputa i izgrađena petlja sve to dimenzioniraju na poseban način i bilo bi šteta da se nastavi sa lokalnim političkim blokadama koje sprečavaju ukupan razvoj – rekao je Dodik.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor SNSD je formirao novu skupštinsku većinu u kojoj je 11 odbornika ove stranke, po jedan odbornik NDP-a i Socijalističke partije i trojica DNS–ovih odbornika. U opozicionom bloku koji predvodi SDS sada se nalazi 13 odbornika.