Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD predao kandidatske liste za lokalne izbore

vrhuska snsd

Savez nezavisnih spocijaldemokrata (SNSD) predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH odborničke liste za 78 opština i gradova kako u Republici Srpskoj tako u Federaciji BiH, kazao je novinarima u Sarajevu potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković.

Dodao je da su od toga ukupno 42 načelničke pozicije u RS-u. Po njegovim riječima, sve što je predato danas vezano za načelničke pozicije je predato u skladu sa sporazumom o zajedničkom djelovanju koji je potpisan sa Socijalističkom partijom i DNS-om.

– U RS-u će u četiri općine naši kandidati biti kao koalicioni kandidati. Tu, prije svega, mislim na Srebrenicu, zatim Bijeljinu, Pale i Donji Žabar, dok u Federaciji BiH kao koalicija nastupamo u Grahovu i Glamoču, u Drvaru će kandidat za načelnika biti ispred SNSD-a, a u Petrovcu će biti kandidat Socijalističke partije koji će dobiti našu podršku – kazao je Vidaković.

Naglasio je da SNSD zajedno sa koalicionim partnerima očekuje veliku izbornu pobjedu na lokalnom nivou.

Istaknuo je da i u Srebrenici očekuju pobjedu.

– U Srebrenici je zajednički kandidat svih političkih partija iz RS-a. Veliku podršku ćemo dati Mladenu Grujičiću – kazao je Vidaković.