Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mjesec dana pritvora za A.M. zbog pokušaja ubistva bivše supruge

brcko policija

Tužiteljstvo Brčko distrikta je predložilo, a Osnovni sud u Brčkom odredio, jednomjesečni pritvor A.M. (50) osumnjičenom da je jučer u ovom gradu pokušao ubiti bivšu suprugu.

Pritvor osumjičenom A.M. u trajanju do mjesec dana određen je zbog opasnosti da bi mogao dovršiti pokušano kazneno djelo te utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak.

Tužiteljstvo Brčko distrikta otvorilo je istragu protiv A.M. zbog sumnje da je 3. srpnja oko 10:30 sati, došao do stana svoje bivše supruge u Brčkom koju je nakon kraće prepirke udarcima nožem pokušao lišiti života.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage oštećena je nakon nekoliko udaraca uspjela pobjeći u dvorište, gdje ju je osumnjičeni sustigao i nastavio udarati sve dok ga njezini susjedi, koji su čuli povike u pomoć, nisu zaustavili i pozvali policiju.

Osnovano se sumnja da je na ovaj način A.M. pokušao ubiti bivšu suprugu te ugroziti sigurnost njezinih susjeda koji su ga u tome spriječili, prijeteći im da će ih ubiti i osvetiti se, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.