Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD: Snažna Gorica, snažno Trebinje

tribina-gorica-2

Savez nezavisnih socijaldemokrata, zajedno sa koalicionim partnerima, je u petak, 16. septembra, u trebinjskom naselju Gorica održao prvu u nizu javnih tribina na prepunom sportskom igralištu osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“.

Preko tri hiljade simpatizera SNSD-a i koalicionih partnera je svojim prisustvom pokazalo iskrenu podršku platformi, kandidatima za odbornike, a najveće ovacije dobio je kandidat za gradonačelnika, gospodin Luka Petrović.

Prije njegovog obraćanja, mnogobrojnim prisutnima su se obratili predstavnici koalicionih partnera: Petar Ivanković (DNS), Rajko Ćapin (SP), Đoko Tarana (PUP), Mijat Šarović (Ujedinjena Srpska), Mira Bošković (koalicija „Radikalno bolje“).

Nakon koalicionih prijatelja, riječ su uzeli i istaknuti kandidati sa liste za odbornike Saveza nezavisnih socijaldemokrata: nosilac liste Gordan Mišeljić, dva kandidata iz Gorice Zoran Sorajić i Blagoje Šupić, te šef kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gospodin Radovan Višković.

Atmosfera je kulminirala izlaskom za govornicu gospodina Petrovića, uz gromoglasno i jedinstveno skandiranje „LUKA, LUKA“ preko tri hiljade prisutnih.

Govor je započeo sa pozdravima i izražavanjem zahvalnosti na podršci svim prisutnima, naročito članovima koalicije „Snažno Trebinje“. Petrović je istakao da će od dana ulaska u kabinet gradonačelnika promijeniti odnos Grada prema Trebinjcima, da će, zajedno sa svojim timom raditi na približavanju građanima i prepoznavanju njihovih problema kako bi ih u što skorijem roku riješili.

Dodao je da je jedan od glavnih zadataka nove gradske administracije biti vraćanje dostojanstva i ugleda Trebinju, koje je uveliko narušeno u prethodne četiri godine, najviše bahatim i nedoličnim ponašanjem aktuelnog gradonačelnika. Takođe, Petrović je kazao da će Trebinje ponovo približiti Republici Srpskoj, jer je u prethodne četiri godine vidljiv trend udaljavanja od Banjaluke i priklanjanje Sarajevu.

tribina-gorica-1

Petrović je naglasio da aktuelna vlast u Goricu nije ušla četiri godine, tačno od zadnje predizborne kampanje, kada su im obećali kule i gradove koje nikad nisu ispunili.

– Jedino što je trenutna vlast uspjela je da potroši 100 miliona, a da ni jedan Trebinjac, a ni Gorica ne vidi gdje – stakao je Petrović.

Goričanima je poručio da će im biti asfaltirane sve ulice na kojima su radovi stali prije četiri godine, a da će prva biti završena Ulica Bogdana Zimonjića, da će biti nastavljen sistem kanalizacije, vodosnabdijevanja zone Podgljivlje, te izgrađena zelena pijaca.
Budući gradonačelnik je još dodao :

– Neću biti kao gradonačelnik u odlasku, već ću pomno slušati vaše zahtjeve i potrebe, kako bismo zajedno Goricu učinili ljepšom i boljom za život, jer SNAŽNA GORICA JE SNAŽNO TREBINjE, kaže se u saopćenju SNSD-a.