Softić: Pravilna, brza i pravovremena važna za sigurnost i stabilnost u BiH

safet softic – anadolija

Pravilna, brza i pravovremena informacija je od suštinskog značaja za sigurnost i stabilnost u ovoj zemlji, poručio je Safet Softić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i jedan od potpredsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) tokom posjete Regionalnom uredu Anadolu Agency (AA) za Balkan.

Softića je dočekao Hakan Celik, direktor Regionalnog ureda Anadolu Agency (AA) za Balkan, koji ga je tom prilikom informisao o radu agencije.

Softić je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u posjeti Uredu AA u Sarajevu.

“Ova agencija se doima kao jedan ozbiljan medij koji se prije nekoliko godina pojavio na našem prostoru i kome sasvim sigurno treba dati određenu vrstu podrške”, istakao je Softić.

Mišljenja je da je pravilna, brza i pravovremena informacija od suštinskog značaja za sigurnost i stabilnost u BiH.

“Za sve političke faktore koji učestvuju u političkom životu. U tom smislu, prepoznajem ovu agenciju kao jedan stabilizirajući faktor u medijskom prostoru. Volio bih kada bi u našem medijskom prostoru bilo puno više ovako ozbiljnih medija koji se bave onim što je potreba bh. društva”, pojasnio je Softić.

On je također svim vjernicima poželio lagan post u mjesecu ramazanu, da njihovi ibadeti budu primljeni kod Boga. Softić je svima poželio i da ramazan bude razlogom da budu bolji ljudi. Dodao je da se nalazimo u mjesecu kada se vjernici odriču jela, pića i svih ostalih užitaka.

Celik je Softiću poklonio knjigu “Pokušaj puča FETO iz minute u minutu” u kojoj je sažeta hronologija pokušaja državnog udara u Turskoj 15. jula 2016, a koju je priredila Anadolu Agency (AA).