Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zloupotreba položaja

Šojić negirao krivicu za nezakonito pribavljanje koristi u iznosu od najmanje 41.877 KM

sojic-institucije

On je optužen da je u periodu od 2018. do 2022. godine – na ime neosnovano isplaćenih plata, toplih obroka, goriva i servisiranja vozila – pribavio sebi nezakonitu korist u iznosu od najmanje 41.877 KM, oštetivši budžet BiH

Dragan Šojić, direktor Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, izjasnio se da nije kriv po optužnici koja ga tereti za zloupotrebu službenog položaja, piše Detektor.ba.

Sutkinja Željka Marenić upoznala je optuženog sa mogućnostima izjašnjenja o krivici, nakon čega je Šojić rekao da se ne osjeća krivim.

S obzirom da je negirao krivicu, Šojiću će u narednom periodu biti zakazan početak suđenja.

On je optužen da je u periodu od 2018. do 2022. godine – na ime neosnovano isplaćenih plata, toplih obroka, goriva i servisiranja vozila – pribavio sebi nezakonitu korist u iznosu od najmanje 41.877 KM, oštetivši budžet BiH.

U optužnici se navodi da je Šojić više puta privatno putovao u Srbiju i Crnu Goru, bez službenih naloga i potrebne procedure za korištenje službenih vozila, da je sačinjavao putne naloge u koje je unosio neistinite podatke o navodnom kretanju vozila unutar BiH, unosio netačne podatke o službenim putovanjima, boravku na poslu i prisutnosti na radnom mjestu, a kako bi ostvario pravo na platu i naknade iz radnog odnosa.