Glade Winter 2021

SOS Dječijim selima u BiH donirano 4.000 KM od prodaje u Bingo marketima

FOTO – URUČENJE DONACIJE (1)

Iz organizacije SOS Dječija sela u BiH zahvaljuju se svima koji su kupovinom Glade Winter 2021 artikala u Bingo marketima bili dio humane priče i pomogli djeci da imaju sretne uspomene i praznike koje svako dijete zaslužuje

U saradnji sa kompanijom Orbico, najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH kompanija Bingo nastavila je pružati podršku odrastanju djece. Donacijom u iznosu od 4.000 KM, izdvojenom od prodaje Glade Winter 2021 artikala u protekla dva mjeseca, kompanije Orbico i Bingo pomogle su djeci iz SOS Dječijih sela u BiH da vrijeme praznika provedu uz najljepše mirise doma u zagrljaju SOS roditelja. Pod sloganom „Zimska čarolija u svakom domu“ svi kupci Glade Winter 2021 artikala u Bingo marketima bili su dio praznične čarolije djevojčica i dječaka koji žive u SOS Dječijim selima u BiH.

“Usrećiti nekoga za praznike za nas je neprocjenjivo. Još kada na to podstaknemo i naše partnere i kupce, tada znamo da smo uspjeli u našoj misiji, a to je konstantna podrška djeci i mladima koji odrastaju u SOS Dječijim selima u BiH. Radujemo se kreiranju novih zajedničkih uspomena sa, sada već možemo reći našom djecom i mladima“, kazala je Tatjana Paunoski rukovodilac Službe marketinga iz kompanije Bingo.

Iz kompanije Orbico ističu kako je vrijeme praznika bio pravi trenutak da omoguće djeci iz SOS Dječijih sela u BiH sretne uspomene i praznike koje svako dijete zaslužuje. Male radosti u porodičnom okruženju pružaju sigurnost, ali i siguran put ka samostalnosti, obezbjeđujući im sve što je potrebno da se osjećaju osnaženim i spremnim za život. Zbog svega navedenog kompanija Orbico izražava veliko zadovoljstvo zbog učešća u ovoj izuzetnoj kampanji.

“Dječacima i djevojčicama koji odrastaju u SOS Dječijim selima u BiH pružamo odrastanje u porodičnoj atmosferi, sa SOS roditeljima, braćom i sestrama, a praznične uspomene čine važan dio sretnog djetinjstva svakog djeteta. Zajednička kampanja Binga i Orbica je lijep povod da se prisjetimo malih radosti koje nas povezuju sa drugima i da učinimo dobro djelo, posebno u vrijeme praznika, kada jedni drugima poklanjamo ljubav, pažnju i stvaramo zajedničke uspomene. Naš najbolji prijatelj kompanija Bingo dio je odrastanja mnogih mališana i pomaže nam da njihovo djetinjstvo učinimo što bezbrižnijim. Ovoga puta udruženi sa kompanijom Orbico bili su dio još jedne humane priče, zato im se od srca zahvaljujemo što su uz onu svakodnevnu podršku odlučili biti i dijelom dječijih prazničnih radosti i uspomena“, izjavila je direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije SOS Dječijih sela u BiH Dženita Subašić.

Iz organizacije SOS Dječija sela u BiH zahvaljuju se svima koji su kupovinom Glade Winter 2021 artikala u Bingo marketima bili dio humane priče i pomogli djeci da imaju sretne uspomene i praznike koje svako dijete zaslužuje. Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu o 215 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 346 socijalno ugroženih porodica.

Više informacija o doniranju te kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.