Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GDS

Spahić: Državnost BiH temelj na kojem se grade i dobrosusjedski odnosi

ibrahim spahić žiri
ibrahim spahic nagrada ziri

Državnost Bosne i Hercegovine je temelj na kojem se grade i dobrosusjedski odnosi i euroatlatske integracije

Predsjednik Građanske demokratske stranke (GDS BiH) BiH Ibrahim Spahić čestitao je svim građanima 25. novembar – Dan državnosti BiH, u svoje i uime te stranke.

– Na Dan državnosti s ponosom i dostojanstvom se ističe ‘Ja sam državljanin/državljanka Bosne i Hercegovine. Svaki državljanin Bosne i Hercegovine koji ima osjećaj samopoštovanja Dan državnosti BiH doživljava kao najznačajniji svoj i bosanskohercegovački praznik – poručio je u čestitki.

Kako se navodi GDS BiH očekuje da ‘zakonodavna, izvršna i sudska vlast u BiH (svaka na osnovu svojih nadležnosti) osiguraju da se poštuje Dan državnosti BiH, na jednak način na cijeli teritoriji BiH i u DKP BiH u svijetu’.

– Državnost Bosne i Hercegovine je temelj na kojem se grade i dobrosusjedski odnosi i euroatlatske integracije. Zakletva koju su, nakon izbora, položili izabrani predstavnici građana u Predsjedništvo BiH obavezuju ih na poštivanje Ustava BiH, na čuvanje i odbranu suvereniteta, nezavisnosti, samostalnosti i teritorijalnog integriteta BiH – navodi u čestitki GDS BiH.