Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Superklasiko

Haos uoči jednog od najvećih derbija na planeti: Tevez najgore prošao

boca juniors superklasiko
boca juniors superklasiko

Igrači su povraćali u svlačionici, a najgore je prošao napadač Carlos Tevez, javljaju mediji u Argentini

Večeras od 21 sat trebao se igrati se veliki “Superklasiko” između u River Platea i Boce Juniors. Autobus sa igračima Boce je napadnut ispred stadiona Monumental gdje se trebala igrati revanš utakmica finala Copa Libertadores (prvi meč završen 2:2).

Riverovi navijači gađali su flašama, kamenjem i raznim tvrdim predmetima igrače Boce. Polomili su stakla na njihovom autobusu i posljednje informacije kažu da ima povrijeđenih igrača Boce.

Igrači su povraćali u svlačionici, a najgore je prošao napadač Carlos Tevez, javljaju mediji u Argentini. Navodno su Tevez i njegovi saigrači pogođeni suzavcem od strane Riverovih fanatika. Također, došlo je i do žestokog obračuna policije i navijača Rivera.

Bocin defanzivac Carlos Roberto Izquierdoz je bio jedini koji je u prolazu htio nešto da kaže.

– Gađali su nas svim i svačim, policija nam je bacila suzvac – rekao je Izquierdoz.

Ovako izgleda polomljeni autobus Boce nakon napada navijača Rivera…

Prema posljednjim informacijama iz Argentine, utakmica će se igrati. I to s očetom u 23,15 po našem vremenu. Nema odgađanja meča, što su tražili iz tabora Boce. Naime, doktor CONMEBOL-a pod čijim se okriljem igra Copa Libertadores pregledao je sve igrače Boce i u pismu svojim šefovima poručio “nismo tvrdili niti jedan razlog zašto se utakmice ne bi igrala”