Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić: Podrška sistemskom finansiranju BHRT-a podrška demokratskoj BiH

sarajevska_zima_spahic_2

Predsjednik Građanske demokratske stranke (GDS) Bosne i Hercegovine Ibrahim Spahić izjavio je da podrška sistemskom finansiranju BHRT-a znači podršku demokratskoj BiH i izgradnji evropskih standarda, saopćeno je iz te stranke.

Suština demokratske zemlje je u sistemskoj podršci javnim medijima i radio i TV sistemima, koji nužno moraju, u interesu javnosti, postojati i biti nezavisni, smatra Spahić.

– GDSBiH je uvijek podržavao nezavisne javne medije i lično kao predlagač prvog zakonskog rješenja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koji je svojeremeno bio usvojen, ponavljam da je bez BHRT-a nemoguće graditi demokratsko društvo i naše unutarnje integracije i evropski put BiH – izjavio je predsjednik GDS-a.

Rješavanje sistemskog finansiranja ovog javnog medija nije samo političko pitanje već je od suštinske važnosti za građane, za funkcionisanje njihovog drustva i države, naveo je on također.

Spahić vjeruje da će nadležno ministarstvo odmah predložiti Parlamentarnoj skupštini zakon kojim će biti realizirani zahtjevi BHRT-a, koji su po njegovom mišljenju opravdani.