Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

humanitarna akcija

Sparkasse Banka u podršci humanitarnoj utrci “Zlatni Krug” za “Srce za djecu oboljelu od raka”

Foto. Sparkasse

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ već skoro dvadeset godina pruža aktivnu i cjelovitu podršku oboljeloj djeci i njihovim najbližima

Sparkasse banka je u roditeljskoj kući Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ u Sarajevu potpisala ugovor o generalnom pokroviteljstvu humanitarne utrke “Zlatni krug”, koja će biti održana 15. septembra ove godine u Visokom.

Utrka se organizira povodom Zlatnog septembra – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a cilj je prikupljanje sredstava za djecu u BiH koja se bore s tom opakom bolešću.

U utrci mogu učestvovati sve generacije koje žele dati podršku u prikupljanju sredstava za rad Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Glavni sponzor

Predsjednik uprave Sparkasse banke Amir Softić, kaže da izuzetno cijene predanost i rad Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ i aktivno ih podržavaju.

Izrazio je nadu da će ove godine, kao glavni sponzor humanitarne šetnje pomoći da se prikupe značajna sredstva za ovu ranjivu skupinu koja zaslužuje svu pažnju i podršku.

-„Srce za djecu oboljelu od raka“ je jedno od udruženja za koje smo omogućili doniranje putem naše aplikacije mobilnog bankarstva SIMPL. Stavljanjem naših kanala na raspolaganje za prikupljanje sredstava, želimo poticati svijest o humanosti, ali i konkretno podržati taj proces prikupljanja sredstava za odabrana udruženja koja oplemenjuju i pomažu zajednicu, kazao je Softić.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ već skoro dvadeset godina pruža aktivnu i cjelovitu podršku oboljeloj djeci i njihovim najbližima.

Kako bi ostvarili misiju i viziju, pojašnjava direktor Udruženja Fikret Kubat, a je to je da svakom oboljelom djetetu omoguće aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku, kao i da svako dijete u Bosni i Hercegovini ima ravnopravno odrastanje, neophodno je imati kvalitetnu podršku društva i društveno odgovornih kompanija.

-Sretni smo što je uz nas Sparkasse banka čija podrška će nam omogućiti dostizanje ciljeva. Posebno smo ponosni što je inicijator ove trke izliječeni omladinac, Afan Habibović, koji evo već treću godinu zaredom uz naše udruženje radi na organizaciji i realizaciji humanitarne trke Zlatni krug – naglasio je Kubat.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” kroz svoj program roditeljskih kuća u Sarajevu i Tuzli, pruža potpuno besplatan smještaj, psihosocijalnu podršku, osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine za djecu oboljelu od raka i njihove porodice tokom i nakon liječenja.

Pored materijalne podrške, obezbjeđuju siguran prostor prilagođen potrebama i zdravstvenom stanju oboljelog djeteta, pružajući im dom daleko od doma, gdje mogu pronaći mir, sigurnost i snagu tokom najtežih životnih trenutaka, saopćeno je iz Sparkasse banke.