Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak u predsjedništvu

Specijalni izaslanik Velike Britanije Stuart Peach danas stiže u BiH

Air Chief Marshal Sir Stuart Peach
Air Chief Marshal Sir Stuart Peach KCB CBE ADC is to be appointed Vice Chief of the Defence Staff, in succession to General Sir Nicholas Houghton GCB CBE ADC in May 2013.

Peacha je premijer Velike Britanije Boris Johnson imenovao na ovu funkciju prije gotovo dvije sedmice, a prije toga je ranije ove godine bio predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a

Britanski izaslanik za Zapadni Balkan sir Stuart Peach danas dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini. Jedan od prvih sastanaka koji je zatražio je s članovima Predsjedništva BiH s kojim će se i susresti danas, a očekuje se da će razgovarati i sa drugim visokopozicioniranim zvaničnicima.

Peacha je premijer Velike Britanije Boris Johnson imenovao na ovu funkciju prije gotovo dvije sedmice, a prije toga je ranije ove godine bio predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a.

Prilikom njegovog imenovanja za britanskog izaslanika, ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss je naglasila da kao demokratija koja cijeni slobodu, ova zemlja će pomoći državama Zapadnog Balkana da odbrane i unaprijede svrhu slobode.

Peach također iza sebe ima dugu vojnu karijeru, a Johnson je poručio da će on u BiH nastaviti podržavati rad visokog predstavnika te da Velika Britanija našoj državi pruža punu podršku.