BiH

sastanak u predsjedništvu

Specijalni izaslanik Velike Britanije Stuart Peach danas stiže u BiH

14/12/2021

Peacha je premijer Velike Britanije Boris Johnson imenovao na ovu funkciju prije gotovo dvije sedmice, a prije toga je ranije ove godine bio predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a

Britanski izaslanik za Zapadni Balkan sir Stuart Peach danas dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini. Jedan od prvih sastanaka koji je zatražio je s članovima Predsjedništva BiH s kojim će se i susresti danas, a očekuje se da će razgovarati i sa drugim visokopozicioniranim zvaničnicima.

Peacha je premijer Velike Britanije Boris Johnson imenovao na ovu funkciju prije gotovo dvije sedmice, a prije toga je ranije ove godine bio predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a.

Prilikom njegovog imenovanja za britanskog izaslanika, ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss je naglasila da kao demokratija koja cijeni slobodu, ova zemlja će pomoći državama Zapadnog Balkana da odbrane i unaprijede svrhu slobode.

Peach također iza sebe ima dugu vojnu karijeru, a Johnson je poručio da će on u BiH nastaviti podržavati rad visokog predstavnika te da Velika Britanija našoj državi pruža punu podršku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.