Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Špirić: Dobro je da su poslanici prijedlog budžeta dobili na vrijeme

nikola-spiric1111

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić je izjavio novinarima kako je dobro da su ove godine poslanici prijedlog budžeta institucija BiH za narednu godinu dobili na vrijeme i da se on usvoji u toku kalendarske godine, „jer su to usaglašeni budžeti s entitetima“.

Po njegovim riječima, dobro je da Predsjedništvo BiH i predsjedavajući i zamjenici imaju interventne rezerve.

– Razlika između rezerve i interventne rezerve je u tome što se budžetska rezerva troši po zakonu i ona je predvidiva, a interventna rezerva nije predvidiva – u sučaju bolesti, elementarne nepogode i ona mora biti pokrivena internim pravilima. Mislim da je to dobro da postoji iako mnogi to napadaju i kritikuju – kazao je Špirić.

On je istaknuo da nije dobro da se po hitnom postupku usvaja izmjena zakona o platama u smislu zamrzavanja platnih razreda, „u smislu sprečavanja napredovanja državnih službenika iz razloga Reformske agende i Pisma namjere s MMF-om“.

– Mislim da to nije dobro ukoliko administraciju dekuražirate da dobro radi svoj posao. Mislim da se mogla naći rezerva da se taj proces ne blokira, jer ako u vrijeme evropskih integracija demotivišete ljude da napreduju, da usavršavaju znanje, da dobro rade, zapravo uradili ste loš posao za državu – smatra Špirić.