BiH

sa lokaliteta Mejdan

Splav u obliku Cvijeta Srebrenice pušten niz Neretvu

11/07/2021

Mladići koji su izradili cvijet kazali su da je to njihov skromni doprinos za obilježavanje stradanja njihovih sunarodnjaka u Srebrenici

Omladina naselja Donja Mahala u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, izradila je splav u obliku Cvijeta Srebrenice, povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici. Izrađeni “cvijet” danas je po prvi put pušten niz rijeku Neretvu, i to sa lokaliteta Mejdan do Mosta Hasana Brkića u naselju Tekija. Na obalama Neretve u ovom dijelu grada postavljeno je oko stotinu zastava Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ideja je realizovana zahvaljujući doprinosu brojnih Mostaraca, a nastala je još prije nekoliko mjeseci. Ovo je, inače, jedan od načina na koji građani grada na Neretvi obilježavaju godišnjicu genocida u Srebrenici.

Mladi skakači izveli su počasne skokve sa skakaonice Duradžik, dok je Klub skakača u vodu “Mostari” i ovog puta bio organizator skoka bez aplauza sa Starog mosta.

U organizaciju ovogodišnjeg obilježavanja osim Kluba skakača bili su uključeni i Udruženje građana Sinovi Mahale. Nacrtan je i veliki mural u Sportskom kompleksu “Harem” sa natpisom “Don’t forget Srebrenica”.

Mladići koji su izradili cvijet kazali su da je to njihov skromni doprinos za obilježavanje stradanja njihovih sunarodnjaka u Srebrenici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.