Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Efikasna podrška

Sporazum o saradnji DKPT-a BiH i VSTV-a BiH u vezi sigurnosti tajnih podataka

mirsad vilic dkpt halil lagumdzija vstv

Direktor Vilić je istakao da potpisivanje tog sporazuma predstavlja početak dobre partnerske saradnje te da će omogućiti VSTV-u BiH pojednostavljenu proceduru u svim kriznim situacijama vezanim za sigurnost tajnih podataka

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) Mirsad Vilić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTVBiH) Halil Lagumdžija potpisali su danas Sporazum o saradnji u vezi sigurnosti tajnih podataka.

Učesnici sastanka su istakli značaj Sporazuma između tih dviju institucija Bosne i Hercegovine, kao i uvjerenje da će uspješno odgovoriti izazovima koji im budu postavljeni u budućnosti.

Direktor Vilić je istakao da potpisivanje tog sporazuma predstavlja početak dobre partnerske saradnje te da će omogućiti VSTV-u BiH pojednostavljenu proceduru u svim kriznim situacijama vezanim za sigurnost tajnih podataka.

Predsjednik Lagumdžija je istakao opredijeljenost VSTV-a BiH da svojim kapacitetima nastavi pružati efikasnu podršku nadležnim institucijama za provođenje zakona u BiH.

Također, naglasio je značaj Direkcije, kao jedne od policijskih agencija na državnom nivou, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz DKPT-a BiH.