Fokus.ba saznaje

Sprema se smjena zamjenika državnog ministra zbog ilegalnog priređivanja igara na sreću

Potpise prikuplja Klub PDP-a zbog niza nalaza inspektora o nelegalnom priređivanja igara na sreću njegove firme

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kako saznaje Fokus.ba, prikupljaju se potpisi za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića i to zbog ilegalnog priređivanja igara na sreću. Ilić je kadar stranke Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića.

Piše: A. DUČIĆ

Saznajemo da potpise prikuplja Klub PDP-a a kao razlog inicijative za smjenu navodi da se je Uprava za igre na sreću RS-a saopštila 14. decembra da su inspektori ove uprave otkrili ilegalno priređivanje igara na sreću na terminalu za elektronske igre u automat klubu “Bet in” u Zvorniku, a terete se “Bingo trejd” Šamac.

U registru privrednih subjekata, kao vlasnik “Bingo trejda” iz Šamca naveden je upravo Siniša Ilić, aktuelni zamjenik ministra civilnih poslova. U incijativi se navodi da su inspektori 10. avgusta ove godine, otkrili neovlašteno priređivanje igara na sreću na području Bijeljine, a iza kojeg takođe stoji zamjenik ministra civilnih poslova Siniša Ilić.

Nadalje, navodi se u incijativi, i u 2019. inspektori su utvrdili neovlašteno priređivanje igara na sreću na dvije lokacije na području Zvornika. Oprema za priređivanje elektronskih igara je privremeno oduzeta, a protiv pravnog lica „BINGO TRADE“ d.o.o. Šamac poduzete su mjere. Također, smjena Ilića se traži i zbog niza sličnih prekršaja u 2018.

Navodi se da je zbog svega toga Ilić potpuno nepodobna osoba za dalje obavljanje funkcije. Podsjetimo, Ilić je već jednom „preživio“ smjenu u Parlamentu zbog učešća na „korona-derneku“ u Zvorniku ove godine.