Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Spremite se za naglo zahlađenje, temperature će pasti za najmanje 10 stepeni

zahlađenje

Najviša dnevna temperatura zraka biće od 20 do 25, na jugu do 27 stepeni

Na sjeveru Bosne i Hercegovine, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. U cijeloj zemlji sunčano i toplo vrijeme biće u drugoj polovini dana.

Puhaće slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka biće od 20 do 25, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Prijepodne u kotlinskom dijelu grada je moguća magla.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U nedjelju će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva na podučju Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U ponedjeljak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Povećanje oblačnosti se očekuje krajem dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do stepeni.