Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Engleska ovo do sinoć nikad u istoriji nije vidjela

LEICESTER

Još jedna slučajnost je nevjerovatna, a vezana je za golmane koji su stajali na golu u najvećim pobjedama u engelskom klupskom fudbalu

Leicester je sinoć razmontirao ekipu Southamptona s 9:0, i to na gostujućem terenu. Devet utakmica je Perez igrao bez postignutog gola, pa je sinoć zabio tri. Tri je zabio i Vardy. Utakmica sa dva het-tricka rijetko se viđa. Preostala tri gola dodali su Chilwell koji je i načeo mrežu domaćina na isteku 9. minuta utakmice, zatim Tielemans i Maddison. Zanimljivo, prvo poluvrijeme završilo je 0:1.

Nikad do sinoć jedan tim u istoriji elitnog ranga engleskog fudbala nije slavio u gostima s 9:0. A, igra se fudbal u Engleskoj već 131. godinu.

Jedina ekipa koja je prije Leicestera nekada pobijedila s 9:0 u engleskoj eliti bio je Manchester United 1995. godine, i to protiv Ipswicha, ali na domaćem terenu.

Još jedna slučajnost je nevjerovatna. U tom meču na Old Traffordu na golu pobjedničke ekipe stajao Peter Schmeichel, dok je večeras na golu Leicester stajao – njegov sin, Kasper Schmeichel.

Manchester United je ove sezone u devet utakmica postigao 10 golova, a Leicester je u samo jednoj zabio devet.

Leicester trenutno ima 20 bodova nakon prvih 10 utakmica u sezoni, jedan bod više nego je imao u istoj fazi sezone kada je spektakularno postao prvak 2015-16. Samo je Manchester City ove sezone zabio više golova od Leicester u Top 5 najjačih liga Evrope. Navala Cityja do sada je zabila 29 golova, Leicesterova 25, Barcelonina 23, a Bayernova 22…


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.