Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spriječeno krijumčarenje 7.566 kutija cigareta

cigarete gp111

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u nedjelju su spriječili krijumčarenje 7.566 kutija raznih vrsta cigareta i dva kilograma duhana na području Gacka.

Graničnom kontrolom “Passata”, bh. registarskih oznaka, prilikom ulaska u BiH na Graničnom prijelazu za pogranični saobraćaj Krstac, otkriveno je 4.000 kutija cigareta, dok je pretresom objekata nađeno još 3.566 kutija raznih vrsta cigareta, pištolj „Bereta M70“ kalibra 7,65 i 55 komada municije bez potrebne dokumentacije, saopćeno je iz Granične policije BiH.

cigarete gp2222

Vozilom je upravljao bh. državljanin K.T. (1961.), a naknadno u službene prostorije priveden je i Đ.D. (1947.), državljanin Crne Gore. O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH, prema čijem su nalogu osobe lišene slobode i pretreseni objekti vlasništvo K.T. Otkrivene cigarete, duhan i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Protiv K.T. i Đ.D. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje“, a protiv K.T. i zbog „nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda“.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod prilikom ulaska u BiH u nedjelju su slobode lišeni E.S. (1993.) i R.S. (1994.), državljani BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ih potražuje Općinski sud Sarajevo zbog krivičnih djela „teška krađa“. R.S. predat je službenicima Sudske policije Odžak, a E.S. službenicima Sudske policije Tuzla.

Na MGP Orašje u nedjelju je prilikom ulaska u BiH lišen slobode bh. državljanin S.S. (1975.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela “lakša tjelesna povreda“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Istog dana, pri izlasku iz BiH na MGP Gabela Polje, slobode je lišen M.M. (1966.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Konjic zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Pripadnici Jedinice granične policije Doljani državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Mostar, navodi se u saopćenju.