BiH

gpbih

Spriječeno krijumčarenje migranata, krijumčar vozilom udario graničnog policajca

23/02/2022

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je konstatovao da se radi o kaznenim djelima 'krijumčarenje osoba' i 'napad na ovlaštenu službenu osobu' i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH pripadnici GPBiH nastavljaju raditi i tragati za počiniteljem ovog kaznenog djela

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik u utorak su na području općine Bratunac, u mjestu Bjelovac, spriječili krijumčarenje migranata, uz pomoć Posebnog tima za sprečavanje nezakonitih migracija, izvijestili su u srijedu iz Granične policije BiH.

Nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 15 osoba afroazijskog porijekla, i to šest muških i četiri ženske odrasle osobe te petero djece.

Tokom rada na ovom slučaju, prilikom pokušaja zaustavljanja vozila koje se može dovesti u vezu s krijumčarenjem ovih migranata, povrijeđen je pripadnik GPBiH tako što se vozač oglušio o naredbe policijskih službenika tj. nije se zaustavio nego nastavio vožnju i tom prilikom udario policijskog službenika nanijevši mu tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je konstatovao da se radi o kaznenim djelima ‘krijumčarenje osoba’ i ‘napad na ovlaštenu službenu osobu’ i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH pripadnici GPBiH nastavljaju raditi i tragati za počiniteljem ovog kaznenog djela.

Uz navedeno, o događaju je obaviještena i Policijska stanica Bratunac čiji su službenici izvršili uviđaj mjesta događaja.

Povrijeđeni policijski službenik je pregledan u zdravstvenoj ustanovi i upućen na daljnje liječenje, a krijumčareni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi se u izvještaju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.