Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Spriječeno ubistvo poznatog sarajevskog advokata

18/06/2015

Tužiteljstvo BiH u saradnji s Operativnim timom – Uprave policije MUP Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provelo je akciju kojom je rasvijetljeno i spriječeno teško kazneno djelo-planirano ubistvo poznatog sarajevskog advokata.

Tužiteljstvo BiH je provodeći istragu došlo do saznanja da određene osobe planiraju ubistvo odvjetnika, koji je važan svjedok tužiteljstva u jednom predmetu za ratne zločine na području Rogatice.

– Efikasnom i dobrom suradnjom sa MUP-om KS i SIPA, osumnjičena osoba je lišena slobode na području Sokoca, a izvršeni su pretresi objekata koje osumnjičeni koristi – saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osoba lišena slobode osumnjičena je za kaznena djela ometanja rada pravosuđa i kazenena djela ubistva i podstrekavanja.

Tužiteljstvo BiH odlučno je da se zajedno s partnerskim policijskim agencijama suprotstavi bilo kakvim pokušajima ometanja rada pravosuđa i ugrožavanja sigurnosti sudionika u kaznenom postupku, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.