Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vladan pejušić

Srbija izručila BiH kriminalca za kojim se dugo traga zbog niza krivičnih djela

pejusic

Za spomenutim osumnjičenim duže vremena traga Tužiteljstvo BiH, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organiziranog kriminala, koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva

Policijski djelatnici Sudske policije Bosne i Hercegovine, na garaničnom prijelazu Rača, od kolega iz Srbije preuzeli su osumnjičenog Vladana Pejušića (koristi i identitet Mirko Vukmirović), te ga predali u Tužiteljstvo BiH.

Osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i uputiti Sudu prijedlog za aktiviranje mjere pritvora koji je određen raspisivanjem potjernice.

Za spomenutim osumnjičenim duže vremena traga Tužiteljstvo BiH, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organiziranog kriminala, koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva.

Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina u regionu, povezanim s nizom krivičnih djela.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, nastavljaju istragu u ovom predmetu, saopćeno je iz tog tužiteljstva.