Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno iz granične policije

Srbija ujutro u 7 sati zatvara nekoliko graničnih prijelaza sa BiH

Gradiska-granica-foto-Milan-Pilipovic

Za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prijelazi Ljubovija – Bratunac, Međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj

Republika Srbija će od sutra ujutro sa početkom u sedam sati zatvoriti nekoliko graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom, a ova odluka donesena je u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, potvrdio je za Faktor Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH.

– Da, o tome smo obaviješteni putem telefona, što je možda neprimjeren način za ovako nešto, ali to suštinski ne mijenja ništa, jer je to pravo svake suverene države – kazao je Hoffman i dodao da je Srbija jedina država koja graniči sa BiH, a koja se odlučila na ovakav korak.

Prema riječima Hoffmana, granični prijelazi koji će biti zatvoreni su:

U zoni odgovornosti Terenskog ureda sjevero-istok sa sjedištem u Bijeljini bit će zatvoreni granični prijelazi Badovinci – Popovi te granični prijelaz za pogranični promet Jamena – Donje Crnjelovo.

U zoni odgovornosti terenskog ureda istok sa sjedištem u Višegradu zatvaraju se granični prijelazi Mokronozi i Carevo Polje.

U zoni odgovornosti jedinice Granične policije Zvornik bit će zatvoren željeznički saobraćaj između ove dvije države, te međunarodni granični prijelaz Skelani – Bajina bašta.

Za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prijelazi Ljubovija – Bratunac, Međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.

Kako je kazao Hoffman, saobraćaj će se na tim graničnim prijelazima i dalje odvijati nesmetano.