Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbijanka proglađena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH

BiH

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, Služba za poslove sa strancima danas je izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od pet godina državljanki Republike Srbije A.Š. (1991.), koja je proglašena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Ona se dovodi u vezu s ”radikalnim sljedbenicima selefizma” u BiH. Locirali su je inspektori za strance u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH na području Sarajeva te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, privedena i smještena pod nadzor u Imigracioni centar.

Ona je u braku s državljaninom BiH E.H. koji je u prethodnom periodu bio predmetom rada Državne agencije za istrage i zaštitu, a koji je uhapšen u akciji kodnog imena ”Damask”.

Služba ju je odmah po prikupljanju podataka o njenim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost države, procesuirala te se preduzimaju dalje mjere u cilju njenog udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopćeno je iz te službe.