Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisan ugovor

Srebrenik dobija jedno od najsavremenijih postrojenja za tretman otpadnih voda! (FOTO)

nihad omerovic srebrenik

Pored pomenutog, potpisan je i ugovor o tehničko-tehnološkom uređenju poljoprivrednog zemljišta u Špionici. Vrijednost ovog projekta je oko 17.000 KM

Jučer je u prostorijama gradske Uprave Grada Srebrenika sa firmom ITK Musić Srebrenik potpisan ugovor za izgradnju anaerobnog pročistača – uređaja za čišćenje i tretman kanalizacionih i otpadnih voda koji će se graditi u naselju Brezje a koji će se ujedno moći koristiti i za poslovnu zonu Brezje.

Po riječima gradonačelnika Srebrenika dr. Nihada Omerovića, radi se o jednom od najsavremenijih postrojenja koje će se po prvi put graditi na ovom području.

Finansijska vrijednost projekta iznosi oko 320.000 KM.

Pored pomenutog, potpisan je i ugovor o tehničko-tehnološkom uređenju poljoprivrednog zemljišta u Špionici. Vrijednost ovog projekta je oko 17.000 KM.

“Naravno, ovo je samo dio aktivnosti koje trenutno sprovodimo a koje su ranije najavljene i planirane i za koje je iz budžeta Grada izdvojeno oko 6 miliona konvertibilnih maraka. U planu su još neki projekti koji će zasigurno poboljšati kvalitet života u našem gradu Srebreniku i svima nama pružiti ljepše mjesto za život” – kaže gradonačelnik Omerović.