Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Srednjobosanski kanton dobio novu Vladu

09/06/2015

Srednjobosanski kanton (SBK) dobio je danas novu Vladu, osam mjeseci nakon Općih izbora u BiH.

Skupština SBK-a potvrdila je novi saziv s 20 glasova za, a potporu Vladi, koju će činiti SDA i HDZ BiH, danas su dali zastupnici SBB-a.

SDA je dobio poziciju premijera i tri ministarska mjesta, dok je HDZ BiH dobio pet ministarskih pozicija.

Novoimenovani premijer Tahir Lendo (SDA), koji je ovu dužnost obnašao i u poteklom sazivu, izjavio je da će novi saziv Vlade, biti na usluzi svim građanima ove županije i da će raditi u interesu svih.

Obraćajući se zastupnicima, Lendo je istaknuo da novi ministri imaju značajno iskustvo i jake reference te da mogu podnijeti teret u radu za dobrobit svih građana SBK-a.

Za ministra gospodarstva iz SDA imenovan je Sedžad Milanović, za ministra prostornog uređenja Amer Mrako, dok je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva imenovan Salkan Merdžanić.

Iz HDZ-a BiH za ministra zdravstva imenovan je Nikola Grubešić, Katica Čerkez je ministrica obrazovanja dok je Feliks Vidović novi ministar unutarnjih poslova. Jozo Budeš iz HDZ-a BiH izabran je za ministra pravosuđa dok je za ministra financija iz reda srpskog naroda izabran Zoran Marković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.