Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljen spisak

Sredstava za stambeno zbrinjavanje u Brčko distriktu: Na preliminarnom spisku 85 korisnika

brcko fena
Foto: Fena

Nakon isteka roka za prigovor, drugostupanjska komisija će ih razmotriti i sastavit će konačni popis na kojem bi se trebala, prema raspoloživim novčanim sredstvima, naći oko 33 korisnika

Odjel za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta objavio je preliminarni popis za dodjelu sredstava u Programu stambenog zbrinjavanja  sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Distrikta za 2023. godinu.

Za ovaj program iz proračuna Brčko distrikta izdvojeno je 550.000 KM, dok je iz rebalansa proračuna izdvojeno dodatnih 64.052 KM.

Javni poziv za ovaj program raspisan je u aprilu ove godine, te je komisija Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja u proteklih nekoliko mjeseci zaprimila 196 prijava i prema njima postupila na način da provjeri ispunjenost uvjeta.

– Na preliminarnom popisu koji je objavljen 25. oktobra nalazi se 85 korisnika koji su ispunili opće i posebne kriterije po ovom programu i svi oni koji nisu zadovoljni ovim popisom imaju žalbeni rok koji traje do sutra i mogu uložiti prigovor – kazao je Amir Softić vršilac dužnosti predstojnika resornog Odjela.

Nakon isteka roka za prigovor, drugostupanjska komisija će ih razmotriti i sastavit će konačni popis na kojem bi se trebala, prema raspoloživim novčanim sredstvima, naći oko 33 korisnika, a Amir Softić dodaje da će se taj broj znati tek po okončanju rada drugostupanjske komisije.  

Preliminarni popis možete pogledati ovdje