Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavlje u čeliću

Srušili SDA-ovog načelnika prvi put nakon 1996. godine, na ulicama slavlje (VIDEO)

1

Muminović je od 1996. godine načelnik Općine Čelić, a Hrustanović je uspio odnijeti pobjedu, što je izazvalo veliko slavlje na ulicama ovog gradića

Admir Hrustanović, kandidat čak šest političkih stranaka (Stranka za BiH, Demokratska Fronta, SDP, HDZ, SBB, SD BiH) pobijedio je Seada Muminovića (SDA) u utrci na načelnika Općine Čelić.

Muminović je od 1996. godine načelnik Općine Čelić, a Hrustanović je uspio odnijeti pobjedu, što je izazvalo veliko slavlje na ulicama ovog gradića.

– Kao kandidat za načelnika smatram da trebamo vratiti integritet i snažnu ulogu mjesnih zajednica, da građani, a posebno mladi budu ti faktori koji će odlučivati, a ne podobni. Želja mi je da općinski organi budu transparentni i na usluzi građana. Osnažiti udruženja građana, otvarati udruženja poljoprivrednika, sporta, privrednika i dijaspore. Dajem punu podršku penzionerima kao i vjerskim zajednicama, jer do sad nisu imali potporu. Ističem da neke od mjesnih zajednica u 2020 godini nemaju još riješenu vodu i kanalizaciju, te će infrastruktura i vodosnadbijevanje biti prioritet mene kao načelnika, rekao je Hrustanović tokom objave svoje kandidature pred početak predizborne kampanje.