safet softić

Potpredsjednik SDA pojasnio razloge loših rezultata u Sarajevu

safet softic

Govoreći o ostatku Federacije BiH, Softić je rekao je da rezultati teku u skladu sa očekivanjima

Safet Softić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), poručio je da stvari, kada su u pitanju trenutni rezultati lokalnih izbora, ne stoje dobro u Novom Sarajevu, na Ilidži, a Semir Efendić pojačava prednost u opštini Novi Grad, javlja Anadolu Agency (AA).

“Još uvijek se broji i ne možemo još ništa konačno kazati ali ono što su tendencije, što su trendovi na neki način, pokazuje da SDA u Sarajevu ne stoji dobro kada su u pitanju načelnička mjesta”, kazao je Softić za AA.

Stvari, naglasio je, ne stoje dobro u Novom Sarajevu.

“Ne stoje dobro na Ilidži. Što se tiče Novog Grada mislim da Semir Efendić pojačava svoju prednost u ovom trenutku. U Starom Gradu će vjerovatno gospodin Hadžibajrić zadržati poziciju i vodi se neka tijesna utakmica i u Ilijašu između dva kandidata”, poručio je Softić.

Kada su u pitanju ostali kantoni, istakao je, manje-više pojedinačno iz određenih opština imaju rezultate.

“I oni ukazuju na to da neke opštine vraćamo. Dakle, izvan Sarajevskog kantona očekujemo manje-više identičnu situaciju ili identičan broj načelnika kao što smo to imali do sada. Brojanje za općinska vijeća će pokazati ustvari možda jedno drugo lice ovih izbora”, pojasnio je Softić.

Odgovarajući na pitanje da li je očekivao ovakve rezultate poručio je da “za Sarajevo nije”.

“Za Sarajevo sam očekivao određeni pad izbornog rezultata ali očekivao sam sasvim sigurno da gospodin Koldžo opet dobije mandat, međutim, to se izgleda neće desiti”, dodao je Softić za AA.