Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta je veleizdaja? Igor Crnadak žestoko odgovorio Miloradu Dodiku

crnadak dodik

Niko u Savezu za promjene nije se prepao najave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o izmjeni krivičnog zakonodavstva, koji bi vlasti u RS-u omogućio da, kako je ustvrdio, „tuži opoziciju zbog veleizdajničke politike koju vodi na nivou BiH“, izjavio je danas generalni sekretar Partije demokratskog pogresa (PDP) Igor Crnadak.

RS je u velikoj finansijskoj provaliji i vlasti žele da sve te probleme prebace na drugi teren

Savez za promjene će, kaže, prihvatiti taj prijedlog ako će omogućiti da se sudi i onima koji su upropastili Bobar banku, Balkan investment banku, Fabriku „Birač“ iz Zvornika…

Crnadak je upitao i da li se kao veleizdaja tretira i ono što se desilo u slučajevima Bobar banke, banjalučke firme „Grand trade“, „Birča“, zemljišta Poljoprivredne škole u Banjoj Luci.

Ukazao je i da je ova Dodikova inicijativa „još jedan besmisleni napad na Savez za promjene, koji je odraz njegove političke nesposobnosti i straha“.

Generalni sekretar PDP-a ističe i da će se narod prepasti kada se vide razmjere pljačke koja se desila u RS-u.

– RS je u velikoj finansijskoj provaliji i vlasti žele da sve te probleme prebace na drugi teren. Ujedno se plaše otvaranja krupnih afera koje će uskoro uslijediti, jer su mnogi iz vrha vlasti upetljani u te afere – tvrdi on.

Crnadak je dodao i da je poražavajuće da je vlast u RS-u odlučila da izdvoji ogroman novac za poslanike prvog saziva Narodne skupštine RS-a, a da nije razmišljala da taj novac proslijedi za borce prve kategotije, za porodice poginulih ili za ratne vojne invalide.

Dodik je uputio u skupštinsku proceduru Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika RS-a u periodu od 1991. do 1996. godine, koji će omogućiti, ukoliko bude usvojen, mjesečnu naknadu od 1.200 KM poslanicima iz prvog sazova Narodne skupštine RS-a.

Kaže i da je neupitna većina na nivou BiH te da su pozicije SDA i HDZ-a jasne te da će uskoro uslijediti razgovori o većini na nivou Federacije BiH.