Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog nesreće otežan saobraćaj na putu Stolac – Ljubinje

stoca-i-ljubinja

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje u mjestu Podvrsnik, saobraćaj je za teretna vozila i autobuse potpuno obustavljen, dok putnička vozila saobraćaju otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Na većini puteva u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu uz umjeren promet vozila.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Doljani čeka se oko 1 sat i 30 minuta

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, izmjenjen je režim saobraćaja. Vozila preko 7,5 tona koriste prolaz kroz grad, dok vozila do 7,5 t i autobusi koriste alternativni pravac i to iz smjera Pala pravac: Bistrik-Hamdije Kreševljakovića-Terezija-Vraca, a iz suprotnog smjera pravac: Dolac Malta-Azize Šaćirbegović-raskrsnica Vraca-Terezija-Bistrik.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Jajce-Banja Luka, Konjic-Jablanica, Jablanica-Prozor, Čapljina-Stolac i Doboj Gračanica.

Danas i sutra održava se “Rally Jahorina 2015” zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja u Sarajevu (u ulicama Radićeva, Vilsonovo šetalište i Franje Račkog, kao i na regionalnim putevima Sarajevo-Vraca-Trebević-Jahorina i Dariva-Hreša.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Doljani čeka se oko 1 sat i 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.