Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrdio na "bht1"

Šta se dešava u SDA: Zildžić podnio ostavku, kaže da je bio na razgovoru kod Izetbegovića

salko zildzic
Foto: sda.ba
Salko Zildžić

Salko Zildžić je kazao kako će se definitivno distancirati od djelovanja Glavnog odbora SDA Tuzla u narednom periodu

Salko Zildžić jučer je podnio ostavku na mjesto predsjednika GO SDA Tuzla, a to je jutros obznanio u jutarnjem programu BHRT.

– Ne napuštam SDA iako sam dao izjavu da ću razmisliti o članstvu, ali to je više stvar revolta kad su u pitanju izbori unutar SDA koji se dešavaju na nivou Gradskog odbora (Tuzla) u kojem sam ja do sad bio predsjednik. Nisam zadovoljan demokratskim procesima koji su se odvijali unutar organizacije, iako nisam bio kandidat, ali isto tako ne želim sazivati izbornu skupštinu koja je održana “skromno, u krugu porodice” – rekao je jutros za BHRT federalni zastupnik Salko Zildžić.

Zildžić je kazao kako će se definitivno distancirati od djelovanja GO SDA Tuzla u narednom periodu. Ali i da neće napustiti stranku.

Rekao je i da je bio na razgovoru kod Bakira Izetbegovića, koji mu je savjetovao da ostane u SDA.

– Kada god neko napušta SDA, odmah je sve oko toga zanimljivo što govori o tome da je SDA i dalje najjača politička organizacija u BiH, složio se s tim neko ili ne. Nema savršene stranke i SDA nije savršena, ali kada se sve sabere i oduzme, SDA je ipak najbolje upravljala procesima u državi – tvrdi Salko Zildžić.

Još nisu ispunjeni uslovi da Zildžić ide u kućni pritvor

Hoće li Zildžiću biti oduzet mandat u Parlamentu FBiH? Oglasio se prvi čovjek CIK-a

Tokom intervju dotakao se i Smaje Mandžića, koji slovi za jednog od ključnih ljudi SDA u Tuzlanskom kantonu.

Ima li veze s ovim potezom njegovo hapšenje u Srbiji, kada mu je prilikom pregleda automobila pronađen pištolj? Objasnio je i zašto mu treba pištolj…

Pogledajte cijeli razgovor: