Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Socijalno stanovanje

Stambeno zbrinuto 20 raseljenih porodica u Kalesiji

ramic fmroi kalesija

Stambena zgrada sa 20 stambenih jedinica izgrađena je i predata korisnicima iz socijalnih kategorija i porodica raseljenih u općini Kalesija. Implementator projekta RSP u Federaciji BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica

Kroz realizaciju državnog projekta za stambeno zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini završena je izgradnja višestambenog objekta u općini Kalesija.

Projekat izgradnje stambenih jedinica za neprofitno socijalno stanovanje podržan je od Razvojne banke Vijeća Evrope, donatora/kreditora i domaćih institucija.

Stambena zgrada sa 20 stambenih jedinica izgrađena je i predata korisnicima iz socijalnih kategorija i porodica raseljenih u općini Kalesija. Implementator projekta RSP u Federaciji BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Uručenju ugovora odabranim korisnicima prisustvovali su predstavnici donatora, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Kalesija Sead Džafić.

– Predali smo ključeve stanova za 20 porodica. To predstavlja veliku radost za nas, a posebno za porodice koje su od danas riješile stambeno pitanje. Kalesija je primila veliki broj raseljenih osoba iz susjednih općina Podrinja i doline Spreče te smo uz dobru saradnju s lokalnom zajednicom došli do zajedničkog cilja – istaknuo je ministar Ramić.

U toku je izgradnja dodatnih 79 stambenih jedinica istog tipa stanovanja te je Ramić izrazio uvjerenje da će useljenje biti u bliskoj budućnosti, a na kraju će rezultat biti da će u Kalesiji trajno biti zbrinuto oko 100 porodica.