Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanarima zgrade u Ulici Pruščakova Općina će pružiti pomoć (FOTO)

pruscakova 4
Ajnadžić u razgovoru sa unesrećenim stanarima u Pruščakovoj

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić posjetio je stanare zgrade u ulici Pruščakova gdje su u posljednjem požaru oštećeni stanovi te istakao da će izdvojiti dio sredstava kako bi se pomoglo ovim stanarima.

Naime, u zgradi u ulici Pruščakova 5 izgorio je i urušio se krov, a pojedini stanovi u zgradi pretrpjeli su velike materijalne štete. Predstavnici Općine Centar su se ovom prilikom upoznali sa situacijom u kojoj su se našli vlasnici stanova u pomenutoj zgradi.

Slobodan i Gordana Anđelić zahvalili su se načelniku Ajnadžiću na posjeti i ukazanoj pomoći i podršci, u ovim, kako su naveli, teškim trenucima.

-Naš stan pretrpio je veliku materijalnu štetu, kako od požara koji se proširio iz susjednog stana, tako i od vode odnosno prokišnjavanja kojem je uzrok oštećeni krov. Veliko hvala načelniku Ajnadžiću što je danas ovdje i što je spreman da nam pomogne, kazali su Anđelići.

U zgradi je bio i brat smrtno stradale žene, Matija Dobrinić koji se, vidno potrešen smrću sestre, zahvalio načelniku Ajnadžiću na posjeti.

-Moja sestra je bila psihički bolesna žena. Nije imala skoro nikakvog kontakta sa porodicom. Svaka pomoć Općine je dobrodošla i veliko vam hvala na svemu, dodao je Dobrinić.

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da je Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima i zakonskim rješenjima spremna izdvojiti dio sredstava kako bi pomogla stanarima u situaciji u kojoj su se našli.

-Žao nam je zbog ovoga što se dogodilo. Ovdje smo kako bismo vas posjetili, ali naravno i kako bismo vam pomogli da riješite probleme s kojima se suočavate zbog požara. Spremni smo sarađivati sa vašim upraviteljem u smislu sufinansiranja sanacije zajedničkih dijelova vašeg objekta, naglasio je Ajnadžić.