Poslanik PDP-a

Stanivuković pozvao poslanike NSRS-a da posjete grob ubijenog Davida

stanivukovic

Kazao je da se postavlja pitanje koliko će se šutiti i, kako je ustvrdio, sakrivati zločini, ubistva i ne govoriti o važnim temama

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković istakao je da se ne smije prestati pričati o slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, jer je svaki život jednako važan.

Trećeg dana zasjedanja Narodne skupštine RS-a, na početku rasprave o Nacrtu zakona o Gradu Gradiška, Stanivuković je rekao da su svi građani, kao i poslanici koji ih predstavljaju, pozvani da danas u 11 sati posjete grob tog mladića, koji bi, da je živ, na današnji dan navršio 22 godine.

– David nije imao priliku da na ovaj dan napuni 22 godinu. Volio bih da građani budućeg Grada Gradiška nikada ne dozvole ono što smo mi ovdje dozvoli. Da nikada ne padnu na najvažnijem, životnom ispitu i da ostajemo bez stanovništva, jer šta će nam gradovi bez ljudi i u kojima ćemo oduzimati suštinsko pravo na život – rekao je Stanivuković u obraćanju poslanicima.

Kazao je da se postavlja pitanje koliko će se šutiti i, kako je ustvrdio, sakrivati zločini, ubistva i ne govoriti o važnim temama.

Iz grupe “Pravda za Davida“ su najavili obraćanja medijima u podne te naveli da je jedan mladi život ugašen i njega ništa ne može vratiti, a istraga o tom slučaju kasni.

David Dragičević je rođen 31. januara 1997. godine u Banjoj Luci, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. marta prošle godine u koritu rijeke Vrbas.

Nakon Stanivukovićevog obraćanja u entitetskom parlamentu nastavljena je rasprava o Nacrtu zakona o Gradu Gradiška.