Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Hajde odbi"

Stanivuković se zamalo potukao sa premijerom RS-a, ovaj ga gađao drvetom (VIDEO)

viskovic

Stanivuković je prišao Viškoviću i rekao mu: “Vi ste nas uveli u NATO”. Dok je to govorio sve je snimao svojim telefonom

Korištenjem pištaljki, galamom i glasnim govorom opozicija u Narodnoj skupštini RS-a večeras je ometala uvodno obraćanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o Informaciji o dokumentu Program reformi BiH.

Dodik, na čiji zahtjev je zakazano zasjedanje entitetskog parlamenta, i pored nastojanja opozicije da ga omete, pa i uzvicima “izdaja”, nastavio je svoj govor.

Na momente je cijela situacija i njenu bila komična, jer ni jedna strana nije odustajala.

Pojedini poslanici opozicije, prvenstveno Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP), Ljubiša Krunić (PDP) Nebojša Vukanović (SDS) i Miladin Stanić (SDS) i dalje galamom, bukom i zvižducima ometaju uvodno obraćanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Narodnoj skupštini.

Dodik, osim na nekoliko trenutaka, nije prekidao govor, pa ni kada je Stanivuković bacio NATO zastave ispred svečane govornice te ih pogazio.

Međutim, potez Stanivukovića jako je naljutio premijera RS-a Radovana Viškovića, te je umalo između njih dvojice izbio fizički sukob.

Stanivuković je prišao Viškoviću i rekao mu: “Vi ste nas uveli u NATO”. Dok je to govorio sve je snimao svojim telefonom.

“Odbi. Hajde odbi”, ponavljao je Višković pokušavajući da udari Stanivukovića komadom drveta.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u priloženom videu.