Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDPSBiH

Staša Košarac: Nisam kriminalac, niti primitivac!

kosarac

Otišao sam na proslavu rođendana doktora koji je liječio moju majku pokojnu. Dr. Šabanović je naš kućni prijatelj, ustvrdio je Košarac

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine obratio se članovima PDPSBiH i kazao da mu nije lako sada u vrijeme kada se raspravlja o njegovoj smjeni, jer je boravio na koronapartyju tokom pandemije.

“Došao sam ovdje. Moram da priznam da nije lako. Nisam bježao od toga da ovdje, pred Predstavničkim domom  govorim o ovom. Mislim da je to moja obaveza. Bio sam i predsjedavajući jednog doma. Izbornom voljom  građana RS-a osvojio sam 40.000 glasova, obnovio mandat u Predstavničkom domu  i dobio poziciju u Savjetu minsitara. Ovdje 10 godina ulazim, većinu vas dobro poznajem. Nikada na ličnom odnosu nismo zasnivali našu različitost. Imali smo i u budućnosti ćemo definitivno imati različite političke stavove. Ja to ne krijem. Ali, nikada nikog od vas nisam uvrijedio.

Svoj posao sam radio dostojanstveno u skladu sa stavovima partije iz koje dolazim i institucije iz koje dolazim. Nisam ja ničiji neprijatelj, nisam ni primitivan, niti sam kriminalac, niti ću biti ministar koji će bilo s kim praaviti bilo kakve dilove. Onda kada sam prekršio zakon, a to je činjenica u skladu s zakonom sam bio sankcionisan.

Otišao sam na proslavu doktoru, koji gospodine Mektiću nije liječio mog oca, nego moju pokojnu majku. Moja pokojna majka se liječila u Javnoj zdravstvenoj ustanovi, bolnica Kasindol kasnije „Srbija“, a poslije toga u bolnici u Banjoj Luci. A, istina je da je doktor Šabanović naš kućni prijatelj koji je pomagao nama, dolazio, obilazio  moju majku i koji je  donosio određenu vrstu lijekova koja je bila neophodna. Ja nikom od vas ne bih želio da imate takvu situaciju. Nisam nikakav član jet seta. Običan sam građanin koji svoj posao pokušava da radi na dostojanstven način i u skladu sa zakonom i od toga neću odustati”, kazao je između ostalog Košarac.