Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar vanjske trgovine BiH

Staša Košarac ponudio ostavku zbog “korona zabave” u Sarajevu

kosarac

On je još jednom uputio izvinjenje građanima BiH i posebno svojim glasačima za neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građan

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac stavio je svoj mandat na raspolaganje predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji nakon negativnih komentara povodom njegovog prisustva zabavi u Sarajevu.

Košarac je naveo da je zbog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mu izrekne stranka SNSD.

“Nakon veoma negativnih reagovanja javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Vijeća ministara Tegeltiji”, naveo je Košarac u izjavi koju je objavio na “Twitteru”.

On je još jednom uputio izvinjenje građanima BiH i posebno svojim glasačima za neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane.

“Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati radne obaveze i dogovorene sastanke onlajn radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih”, naglasio je Košarac.


Policija Kantona Sarajevo prekinula je 4. maja privatnu zabavu u restoranu “Golf klub” u Sarajevu i vlasniku objekta, kao i prisutnim licima, izdala prekršajne naloge u skladu sa zakonom.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije Srni da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac prisustvom privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.