Uručena zahvalnica

Šteta: GRAS-om se treba baviti odlučno i hrabro zbog uposlenika i građana

steta gras (1)

Istakao je da je resorno ministarstvo u 2019. godini uspjelo stići zaostatak od dvije plate uposlenicima “GRAS”-a, što znači da im je isplaćeno 14 plata

Sindikat radnika komunalne privrede podružnice “GRAS” uručio je jučer zahvalnicu ministru saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanu Šteti za sve što je učinio za tu firmu i uposlenike.

Također, danas je od direktora ovog Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Jakuba Kubura dobio plaketu za uspješnu saradnju, uloženi trud, nesebičan doprinos, zalaganje, pomoć i podršku njihovom kolektivu tokom ministrovog mandata.

Ministar saobraćaja zahvalio je na uspješnoj saradnji i ukazanom povjerenju. Istakao je da je resorno ministarstvo u 2019. godini uspjelo stići zaostatak od dvije plate uposlenicima “GRAS”-a, što znači da im je isplaćeno 14 plata.

– Tokom protekle godine finansirana je kupovinu 24 novonabavljena vozila, 14 trolejbusa i 10 zglobnih autobusa. U toku je nabavka 10 novih minibusa u saradnji s UNDP-ijem, a s EBRD- om smo u fazi osiguranja 25 novih trolejbusa, te je ova banka raspisala i javni poziv za rekonstrukciju pruge od Marijin Dvora do Ilidže. Urađen je projekt pruge do Hrasnice, te trolejbuske mreže za Vogošću, a planirano je da radovi počnu u ovoj godini. I ovo se radi s EBRD-om i EIB-om – podsjetio je ministar Šteta.

Prema njegovim riječima, sve pripadajuće poreze državi ‘GRAS’ je uredno plaćao za 2019. godinu, a krajem godine je promijenjen i način sufinansiranja naših građana za javni prijevoz, što će značajno olakšati poslovanje ovom preduzeću u svim narednim godinama.

– Na ovaj način stekli su se uvjeti da ovo preduzeće svojim uposlenicima vrati dio plate koje su se odrekli 2015. godine, zbog lošeg stanja u firmi – potcrtao je ministar Šteta.

Poručio je kako je “GRAS” jedna od najstarijih ustanova u Kantonu Sarajevo, te da se ovim preduzećem i u narednom periodu treba baviti odlučno i hrabro za dobrobit, ne samo uposlenika, nego i građana, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.