BiH

spor oko imenovanja

Stevandić: Cikotić nije sporan, ali SDA hoće sve u “paketu”

17/06/2020

Govoreći o današnjoj sjednici Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, čiji je i on član, Stevandić je kazao da je zadovoljan da se napokon došlo do zaključaka koji su predloženi od prisutnih članova Komisije

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić (Srpski klub) je danas u Sarajevu, govoreći o kompletiranju Vijeća ministara BiH i prijedlogu da kandidat za ministra sigurnosti bude Selmo Cikotić, izjavio novinarima da neće da osporavaju ni jednom narodu da predloži svoje kandidate i da rade drugima ono što su oni radili njima.

– Ali ono što je sada zahtjev koji je došao iz reda SDA, da sada ide “paket”, smatramo neprimjernim, zato što se nisu zalagali za taj “paket” kada su osporavali i razvlačili imenovanje srpskog zamjenika ministra sigurnosti i ministra za ljudska prava. Tada se nije tražio paket, paket se traži sada i to je vjerovatno povezano s problematičnosti u vezi diplome Osmana Mehmedagića – kazao je Stevandić.

Po njegovim riječima, partija koju on predstavlja, Ujedinjena srpska, i svi srpski poslanici koji tako misle, tražit će da se prvo, po zakonu, imenuju direktor SIPA-e i direktor RAK-a, „a “paket” ćemo praviti poslije kada bude raspravljeno o meritumu diplome kako Mehmedagića, vezano za OSA-u, generalnog direktora i glavnog inspektora i zamjenika“.

Govoreći o današnjoj sjednici Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, čiji je i on član, Stevandić je kazao da je zadovoljan da se napokon došlo do zaključaka koji su predloženi od prisutnih članova Komisije i koji su prošli, „a to je da se traži od Mehmedagića da u roku od sedam dana dostavi diplomu na uvid Komisiji za kontrolu rada OSA-e“.

Dodao je da sada ima službeni akt kojim je naloženo da Komisija dobije u roku od sedam dana diplomu, ukoliko je ima.

Po njegovim riječima, time će ova čitava situacija koja traje mjecima „napokon biti razriješena“.

Na novinarsko pitanje šta će se desiti ukoliko diploma ne bude dostavljena u predviđenom roku, Stevandić je odgovorio kako ne vjeruje da postoji direktor koji neće dostaviti dokumente komisiji koja je zadužena za zakonitost njegovog rada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.