Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka na facebooku

Stevanović: Alijina slika i zastva RBiH ne u državnim institucijama

stevanovic

Vjersko ili građansko odavanje počasti poginulim za slobodu BiH je stvar izbora i osjećanja svakog pojedinca ako je iskreno, poručuje dr. Stevanović

Dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva dr. Dragan Stevanović (SDP), oglasio se na svom Facebook profilu i iznio svoj stavov vezane za fotografiju Alije Izetbegovića i zastavu s ljiljanima u državnim institucijama.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Moj stav. Vjersko ili građansko odavanje počasti poginulim za slobodu BiH je stvar izbora i osjećanja svakog pojedinca ako je iskreno. I to je kraj priče”, piše dr. Stevanović.

“Odavanje počasti Aliji Izetbegoviću je stvar protokola i sve dok je tako i treba ići na mezar. Alija je bio predsjednik Predsjedništva RBiH u vrijeme kada se grad ponovo branio od fašizma i to je istorijska činjenica. A istorija će najbolje vremenom presuditi sve zasluge i sve greške svakog od nas.”

“Alijina slika i zastva RBiH ne trebaju biti u današnjim državnim institucijama ali kao istorijska činjenica moraju se poštovati. Toliko oko jalovih rasprava na ovaj dan!”, poručio je dr. Stevanović 6. aprila, na Dan grada Sarajeva i početka opsade grada 1992. godine.

Dragan Stevanović rođen je 31. jula 1955. godine u Fojnici, a njegovo mjesto prebivališta je Sarajevo. Po nacionalnosti je Srbin, a stranka kojoj pripada je SDP BiH. Završio je Medicinski fakultet i specijalizirao se za internu medicinu. Ugledni sarajevski ljekar je većinu radnog vijeka proveo u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš. Iza sebe ima trideset i šest godina radnog iskustva kao ljekar.