Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stiglo osvježenje: Pred nama sedmica sa nižim temperaturama

BiH

vrijeme ljeto

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8, Ivan-sedlo 13, Kupres 14, Bugojno i Livno 16, Sarajevo i Srebrenica 17, Bihać, Sanski Most i Trebinje 18, Banja Luka, Goražde, Gradačac, Mostar, Prijedor, Tuzla i Zenica 19, Doboj i Neum 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar, slab do umjeren, istočni i jugoistočni. Dnevne temperature od 23 do 29 stepeni.

[quote_center]U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost[/quote_center]

U Sarajevu će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, praćeno pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne, sa maglom ili sumaglicom. Tokom dana, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, su mogući slabi i povremeni lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 11 do 16, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 25 do 31 stepen.

U srijedu, jutro će biti pretežno sunčano. Tokom dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada, što će u Bosni usloviti pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina se očekuju krajem dana ili u večernjim satima. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 21, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U četvrtak, u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini, uglavnom, bez padavina i sunčanije. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 20 do 24, na jugu od 25 do 30 stepeni.

U petak u većem dijelu zemlje bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U dijelovima centralne i istočne Bosne uz povećanu oblačnost, povremeno, je moguća slaba i rijetka kiša ili lokalni pljusak. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 15 do 20, a dnevne od 22 do 27, na jugu od 28 do 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.